maanantai 19. joulukuuta 2011

Sanomalehtikynnet

Teinpä tällaiset kynnet vähän aikaa sitten:
Teksit tulevat kynsille siis väärin päin :D Eli sillä ei ole väliä mitä lehdessä lukee.

Näissä siis alla  Mavalan 49 white, taisin laittaa kolme kerrosta. Lakka oli muuten ihan hyvää, mutta sillä kesti tosi kauan kuivua... Lakka oli jo aika vanhaa, siksi myös levittyvyys oli aika huono. Onneksi sitä ei huomaa kun kynsissä on sanomalehtikuviot. :) Mavala pääsikin loppumaan, joten ostin uuden valkoisen lakan, Maybelline Colorama 51 French Whiten.  Se on ainakin tähän mennessä ollut hyvää, mutta ei ihan niin peittävää kuin Mavala. 
Sanomalehtikynnet oli mielästäni aika kivat. :) Jos joku ei tiedä miten nämä tehdään, tässä on pikainen ohje:
  1. Laita aluslakkaa koko kynnelle.
  2. Lakkaa kynnet valkoisella tai vaaleanharmaalla lakalla.
  3. Kun lakkaus on kuivunut, leikkaa sanomalehdestä tai mieluummin aikakauslehdestä kymmenen vähän kynttäsi isompaa palaa.
  4. Kasta pala lehteä johonkin alkoholiin, esimerkiksi Koskenkorvaan. Itse käytin desinfiointiainetta. Sanomalehtikynnet voi kuulemma tehdä ihan pelkällä vedelläkin, mutta en ole koskaan kokeillut.
  5. Paina lehteä kynnelle, kunnes teksti on tarttunut siihen.
  6. Viimeistele kynnet päällyslakalla.
Tämä oli siis eka kerta kun tein sanomalehtikynnet. Kokeilin ensin tehdä niitä sanomalehdestä, mutta siitä lähti tosi vähän väriä... Aikakauslehdellä tuli paljon siistimmät kynnet. :) Lehteä piti painaa yllättävän kauan kynnelle, että teksti tarttui kunnolla. Mitäs tykkäsitte?


P.S. Anteeksi sotkuiset kynsinauhat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti